HAKA - Browar Spirifer (Rye India Pale Ale)
Opis: 14 % ekstraktu; alkohol 5,4 %; IBU 55
Zapach: owoce tropikalne; ananas; chmiel; w zapachu nuta toffi
Smak: wytrawne; lekka nuta toffi oraz owoców tropikalnych; niskie nasycenie; chmiel; delikatna oleistość; wyraźna goryczka
Kolor: złocisty; mętne
Piana: biała; drobne pęcherzyki; ładnie oblepia szkło
Cena: 7.89
HAKA to w wolnym tłumaczeniu rodzaj tańca wojennego wykonywanego w rejonach Nowej Zelandii. Etykietę zdobi rugbysta w masce maoryskiego wojownika.
Piwo z reguły niepozorne ma ogromny potencjał. Wyraźna goryczka przeplata się z lekką nutą owoców tropikalnych w smaku. Do tego możemy tam spotkać moim zdaniem toffi (tak samo w zapachu jak i smaku). Mega efekt robi słód żytni który sprawia, że piwo jest lekko oleiste. Piwo szczególnie przypadnie do gustu tym, którzy szukają dużej wyraźnej goryczki ale nie zalegającej. Schłodzone smakuje rewelacyjnie. Chyba odszczekam swoje słowa odnośnie zaprzestania picia piw z Browaru Spirifer (mam tu namyśli ich ostatnie hejty na blogerów). Najlepsza w tym piwie jest nuta ananasu w smaku jak i zapachu (użycie chmielu Kohatu). Piwo zostało uwarzone w Czechach w Browarze Vyskov.
Piwo z reguły niepozorne ma ogromny potencjał. Wyraźna goryczka przeplata się z lekką nutą owoców tropikalnych w smaku. Do tego możemy tam spotkać moim zdaniem toffi (tak samo w zapachu jak i smaku). Mega efekt robi słód żytni który sprawia, że piwo jest lekko oleiste. Piwo szczególnie przypadnie do gustu tym, którzy szukają dużej wyraźnej goryczki ale nie zalegającej. Schłodzone smakuje rewelacyjnie. Chyba odszczekam swoje słowa odnośnie zaprzestania picia piw z Browaru Spirifer (mam tu namyśli ich ostatnie hejty na blogerów). Najlepsza w tym piwie jest nuta ananasu w smaku jak i zapachu (użycie chmielu Kohatu). Piwo zostało uwarzone w Czechach w Browarze Vyskov.
Przy czym to pić? Hmm...chciałem wybrać coś słonecznego ze względu na potencjał piwa ale się wstrzymałem. Wrzucam wam po prostu kompilację HAKI która robi ogromne wrażenie. Ciarki idą po plecach.
Komentarze
Prześlij komentarz